Op een goede dag in de zomer van 2007 besloot trompettist Wouter dat de tijd rijp en de wereld klaar was voor een nieuwe coverband. Maar het moest niet zomaar een coverband zijn, het moest iets vets worden: er moest in elk geval een flink aantal blazers bij! Want blazers kunnen tenminste flink toeteren en knetteren en scheuren. En dat is vet, zo redeneerde hij.

Kortom, Wouter ging eens rondvragen bij zijn eigen Nijmeegse studentenorkest QHarmony, want hij wist dat daar heel wat getalenteerde muzikanten te vinden zouden zijn. Een trombonist, een extra trompettist, een tenorsaxofonist, een drummer en een bassist werden vanuit QHarmony aan de prille band toegevoegd. En ondanks het feit dat het met het vetgehalte van klarinetten droevig gesteld is, werden er toch twee klarinettisten gevraagd om plaats te nemen in de band. Zij hadden er tenslotte geen problemen mee hun klarinet-'roots' te verloochenen: Frank wilde de toetspartijen en tweede stemmen op zich nemen en Rodin zou voor deze gelegenheid zijn altsaxofoonkunsten gaan ontplooien. Een gitarist en een zangeres maakten het geheel compleet, en de band werd THUNK! gedoopt.

THUNK! trad voor het eerst op op 13 december 2007 op het Lustrumfeest van QHarmony.THUNK Promo 7 Dit optreden leidde tot een meezingende, -springende en -swingende mensenmassa en smaakte naar meer! Gelukkig kwam er ook meer: sindsdien heeft THUNK! al meerdere (studenten-)feesten, gala's, bruiloften en festivals mogen opluisteren (klik hier voor een overzicht). THUNK! speelde meerdere malen op de Vierdaagsefeesten, op De Veldmaat Bruist! en bij het Gevelconcert van Wijchen. Sinds 2009 werken wij samen met Trouweninderegio.nl, sinds 2012 met Bandzoeker.nl en sinds 2017 met Onemotion.nl.

Langzaam maar zeker groeide THUNK! uit van een studentikoze rammelband naar de professioneel ogende en strakke coverband die zij nu is. Daarbij heeft de band ook een aantal wisselingen ondergaan. Eén van onze belangrijkste aanwinsten is natuurlijk zangeres Tamara, die in 2012 gekozen werd uit meer dan 20 zangeressen die zich aanmeldden om bij THUNK! te komen zingen! Tamara had wat THUNK! zocht: een hoop bandervaring, een goede uitstraling en niet te vergeten een zwoel stemgeluid! Daarnaast werden gedurende de afgelopen jaren de degelijk drummende Arlo, befaamde bassist Anthony, geroutineerde gitarist Rob, en drie behendige en bedreven blazers, Yannick (trompet) en Roland (tenorsaxofoon) en Michiel (trombone), aan de band toegevoegd. 

THUNK Promo 3Jarenlang was THUNK! toch vooral een mannenbolwerk. Telkens weer moest Tamara al die verhalen over auto's en voetbal aanhoren. Om maar te zwijgen van al die slechte mannenmoppen. Maar in 2016 werd haar doorzettingsvermogen beloond en verdubbelde plotseling het oestrogeengehalte! THUNK! had behoefte aan een extra zangeres, voor wat meer afwisseling in klankkleur en aanvulling in de meerstemmige koortjes. En dat werd Sanneke, een doorgewinterd podiumbeest met een dijk van een stem! Dus sinds 2016 bestaat THUNK! uit elf bandleden, voor de prijs van tien!

Met al deze geweldige muzikanten heeft THUNK! veel in zijn mars en maken we van elk optreden een lust voor je oren, je ogen en je voeten! Misschien op jouw feestje